NORM KADRO, İŞÇİLİKTE GEÇEN SÜRENİN İNTİBAKI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI ELMALI BELEDİYESİ 20 ŞUBAT 2007 SALI

Soru

1- 22 Nisan 2006 tarih ve 26147 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan mahalli idarelerle ilgili norm kadro uygulamasında memurlar ve itfaiye erleri için en yüksek kadro 5 inci derece verilmiştir. Şu anda itfaiye eri ve memur kadrosunda 5 inci dereceye gelen personellerimiz vardır. Terfi sürelerinde 5 inci derecenin 4, 5 ve 6’ sına gitmektedirler. Bu personeller 657 sayılı Kanuna eklenen 631 sayılı KHK gereği lise mezunlarının norm kadroda tahsisli kadrosu 5 olmasına rağmen 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilirler mi?

2- Belediyede S.S.K.’na tabi olarak çalışmakta iken daha sonra yine belediye de memur statüsüne geçen personelin S.S.K.’da geçen hizmet süresi derece ve kademe olarak hizmetine sayılarak memur hizmetinde derece ve kademe olarak intibakı yapılıp terfi ettirilebilir mi?

Mehmet DOĞAN, YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ELMALI BELEDİYESİ - ELMALI / ANTALYA

Cevap

1- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 15 inci maddesinde; bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren mahalli idarelerdeki memur kadroları, Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-4 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Belediye ve Belediye Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Memur Kadro Kütüğünde belirtilen unvan kodu, kadro unvanı, sınıflar ile belirlenen en alt v...