NORM KADRO

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI BAHÇE BELEDİYESİ 8 MART 2007 PERŞEMBE

Soru

1- Yeni yayımlanan norm kadro yönetmeliği ile belediyelere şef kadroları verilmiş, fakat norm kadro unvan listelerinde şef kadrosu bulunmamaktadır. Şef kadrolarının kullanımı nasıl olacaktır?

2- Önceki yayımlanan norm kadro yönetmenliğinde mali hizmetler müdürlüğü unvanı yok idi, şimdi ise bu unvan verilmiş, bu durumda mali hizmetler müdürü kadrosu ihdas, hesap işleri müdürü kadrosu iptal mı edilecek? Veya her ikisi de olacak mı? Her ikisinin de olması halinde, her iki görev bir kişide birleşebilir mi?

Mehmet Nazım KÜÇÜKOĞLU, Hesap İşleri Müdürü BAHÇE BELEDİYESİ - Bahçe / OSMANİYE

Cevap

1-Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe ekli Ek-2 Belediye ve Belediye Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro Standartları Cetvellerinde şef kadrolarına unvan olarak yer verildiği için ilave olarak Yönetmeliğe ekli Ek-3 Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Kadro Unvanları Listelerinde (seçimlik) ayrıca yer verilmemiştir. Şayet belediyenizde Yönetmelik öncesi şef kadrolarınız mevcut de...