NORM KADRO

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI BÜYÜKTORAMAN BELEDİYESİ 6 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA

Soru

Kayseri İli Felahiye İlçesi Büyüktoraman Belediye Başkanlığında 1984 yılında işe başladım. Çalıştığım zaman içerisinde 2 yıllık yüksek okulu bitirdim. Girdiğim tarihten 2004 yılına kadar muhasebe servisinde çalıştım. Bu tarih itibariyle daktilograf kadrosunda, 1/4 derecesinde bulunuyorum ve 1. derece hesap işleri müdürlüğünü de üç yıldır vekaleten yürütüyorum.

1- 2006 yılındaki oluşturulan norm kadroya göre daktilograf kadrosu bulunmadığından, belediye meclisimiz norm fazlası olarak daktilograf kadrosunu 1. dereceye düşürdü ve şu anda 1. derecedir. Meclisimizce daktilograf kadrosunun norm fazlası olarak 1. dereceye düşürülmesinde herhangi bir sakınca var mıdır? Varsa ne yapmalıyız?

2- Belediyemizdeki 1. dereceli hesap işleri müdürü 2004 yılında yapılan bir soruşturma dolayısıyla görevinden alınmıştır. Şu anda üç yıldır vekaleten yürüttüğüm hesap işleri müdürlüğü kadrosuna görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi olmadan asaleten atanabilir miyim?

Tuğrul SEÇER, Hesap İşleri Müdür Vekili BÜYÜKTORAMAN BELEDİYESİ - FELAHİYE / KAYSERİ

Cevap

1- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin geçici 4. maddesinde; bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek – 4 Kadro Kütüklerinden (I) sayılı Memur Kadro Kütüğünde ya da norm kadro standartları cetvellerinde kendi alt gruplarında yer verilmeyen kadro unvanlarından dolu olanlarda yapılacak derece değişikliklerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde belirtilen öğrenim durumu itibariyle yükselinebilecek en üst der...