GÖREVDE YÜKSELME VE İNTİBAK

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ AYDOĞMUŞ BELEDİYESİ 21 NİSAN 2005 PERŞEMBE

Soru

Sayın Hocam. Öncelikle biz Belediye çalışanlarına kılavuzluk etmenizden ve yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür eder Saygılar sunarım.

SORU :Ben Ortaokul mezunu olarak 1999 yılında yapılan Devlet Memur sınavını kazanarak 2000 yılının Temmuz Ayının 14 de Aydoğmuş Belediyesinde Yardımcı Hizmetler Sınıfında Hizmetli olarak göreve başladım.İşe başladıkdan sonra Dışarıdan Açık Lise yi bitirdim.Buna göre;Belediyemiz Mevcut Memur kadrolarından GİH sınıfı bir kadroya atanmam ve intibakım nasıl yapılacaktır?Görevde yükselme sınavına girecekmiyim?

Bayram ÇELİK, Hizmetli Aydoğmuş Belediyesi - AYDOĞMUŞ KASABASI GÜNEYSINIR KONYA / KONYA

Cevap

-İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin “Hizmet grupları” başlıklı 5 inci maddesi gereğince Yönetmeliğe tabi personel 12 hizmet grubuna, hizmet grupları da kendi içlerinde alt hizmet gruplarına ayrılmıştır. Söz konusu Yönetmeliğin 5/f,g,h,ı,i,j,k; 10,12 ve 19 uncu maddeleri Danıştay 5 inci Dairesinin 29.12.2003 gün ve E:...