GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ 6 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA

Soru

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin, Danıştay 5. Dairesinin 29.12.2003 tarih ve E:2000/4306, K:2003/5767 sayılı Kararı ile iptal edilen birçok maddesi değiştirilerek 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen 2003 yılından bu yana görevde yükselme sınavı yapılmamıştır.

İlimiz özel idaresi “İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar” gereğince 2006 yılı içerisinde norm kadro çalışmalarını tamamlamıştır. İdari personel kadroları içerisinde şu anda müktesebimize uygun boş Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadroları bulunmaktadır.

80 ve 160 saatlik Bilgisayar Meslek Dalı Eğitim Programları Kurs Sertifikamız bulunmaktadır. Söz konusu görevde yükselme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna görevde yükselme eğitimine ve sınavına girmeden atamamızın yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederiz.

Esin ARABACI, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Memuru ÇORUM İL ÖZEL İDARESİ - MERKEZ / ÇORUM

Cevap

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosu ile memur ve diğer unvanlı memurlar, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde sayıldığından, aynı Yönetmeliğin 14. maddesinin (j) bendinde de bu kadrolara atanabilmek için en az orta öğrenim mezunu olmak şa...