LİMME PROJESİ, DERECE, KADEME

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KARAKÖSE BELEDİYESİ 10 MAYIS 2005 SALI

Soru

Öncelikle Bizleri gereken konularda aydınlattığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunar çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Ben 1990-1991 yııları arasında,zamanın Milli Eğitim Bakanı Avni AKYOL'un girişimi ile başlatılan, kısa adı LİMME olan Lise Mezunlarına Meslek Edindirme Projesinin,Meslek Lisesi Elektronik bölümünü 07.11.1991 tarihinde tamamlayarak mezun oldum.Mezun olduğum diploma ile Karaköse Belediyesinde 01.12.1994 tarihinde Başkatip Kadrosuna atamam yapılarak, 12/2 derece-kademesinden göreve başladım.Şu anda 7/1 derece-kademesinden maaş almaktayım.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36.maddesinin (A)Ortak Hükümler kısmında belirtilen cetvelde,Lise veya dengi okullar üstü (1) yıllık mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler 11.Derecenin 1.Kademesinden göreve başlar ve 2.Dereceden emekli olur denilmektedir.

Bu durumda ben 12/2 derece-kademesinden başladığımdan dolayı,yukarıda açıklandığı üzere 11/1 derece-kademe arasındaki (2)kademeyi alabilirmiyim. Ve 2.dereceden emekli olabilirmiyim.Alabilirsem hangi yolu izlemem gerektiği konusunda; Gereğini arz eder,saygılar sunarım.10.05.2005

Mustafa BOYACI, BAŞKATİP KARAKÖSE BELEDİYESİ - Karaköse Beldesi YAYLADAĞI-HATAY / HATAY

Cevap

Sorunuzdan lise mezunu iken LİMME projesi kapsamında meslek lisesi diploması aldığınız anlaşılmaktadır. Memuriyete başladığınızda da lise diplomasının değil meslek lisesi diplomasının esas alındığı görülmektedir. Zira lise mezunu olarak göreve başlamış olsaydınız 13/3 derece ve kademeden göreve başlayacaktınız. Ancak, siz meslek lisesi mezunu olarak 12/2 derece ve kademeden göreve başladığınızı belirtiyorsunuz ve olması gerekende budur. Proje adı üzerinde lise mezunlarına meslek edindirme projes...