MEMURLARA İKRAMİYE VERİLMESİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR ERDOĞMUŞ BELEDİYESİ 5 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA

Soru

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinde; “ Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışanlar hariç belediye memurlarına başarı durumlarına göre toplam memur sayısının yüzde onunu geçmemek üzere Devlet memurlarına uygulanan katsayının (20.000) gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere hastalık ve yıllık izinleri dahil olmak üzere çalıştıkları sürelerle orantılı olarak encümen kararıyla yılda en fazla iki kez ikramiye ödenebilir" denilmektedir. Biz belediyede 657 sayılı Kanuna tabi çalışan 4 memuruz. Bizde 5393 sayılı Kanunun 49. maddesinden yararlanabilir miyiz?

Mehmet ÖZTÜRK, Muhasebeci Erdoğmuş Belediyesi - GEDİZ / KÜTAHYA

Cevap

Sorunuzda da belirttiğiniz mevzuat hükmünden anlaşılacağı üzere; toplam memur sayısının yüzde onunu geçmemek üzere ikramiye ödenebileceği hükme bağlanmıştır. Bu itibarla Belediyenizde çalışan memur sayısı itibariyle bu ikramiyeden yararlanmanız mümkün değildir. Bu hükme göre ikramiye alınabilmesi için çalışan memur sayısının en az on olması gerekmektedir.