EMEKLİLİK VEYA YAŞLILIK AYLIĞI ALAN KİŞİLERDEN DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMASI

İHALE İŞLEMLERİ KÖSEKÖY BELEDİYESİ 23 MAYIS 2005 PAZARTESİ

Soru

2005 yılı Bütçe Kanunu’nun 25/f ve 5335 sayılı kanunu’nun 30. maddesine göre “Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin , belediyelerde herhangi bir kadro,pozisyon veya görevde çalıştırılamaz veya görev yapamazlar” hükmünü içermektedir.

Değişen belediye mevzuatı ve belediyecilikle ilgili, v.b konular için danışmanlık hizmeti alınması ihtiyacımız bulunmaktadır.

a) Belediyeden emekli ve bu işlerin uzmanı olan bir kişiden 4734 sayılı kamu ihale Kanunu’na göre danışmanlık hizmet alımı yapılabilir mi?

b) Danışmanlık hizmet alımı yapılması halinde yukarıda bahis konusu edilen kanun hükümlerine göre bu şahsın emekli maaşı kesilir mi?

Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürlerimi arz eder,saygılar sunarım.

kadriye TURABİ, Yazı İşleri Müdürü Köseköy Belediyesi - KÖseköy Belediyesi KÖSEKÖY_İZMİT / KOCAELİ

Cevap

5277 sayılı 2005 Malî Yılı Bütçe Kanununun 25 inci maddesinin (f) bendinde ve 5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 30 uncu maddesinde yer alan hüküm karşısında; herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alan kişiyi, bu aylığı kesilmeksizin belediyenizde, herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırmanız ve görev yaptırmanız mümkün görülmemektedir. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlı...