İŞYERİ AÇMA RUHSATI

İŞYERİ AÇMA YALOVA BELEDİYESİ 4 EYLÜL 2007 SALI

Soru

1- İlimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren öğretmen evi okul kantinleri gıda satışı yaptığından dolayı G.S.M. ruhsatı ve Gıda Sicil Belgesi Talep etmektedir. Bahse konu kuruma ruhsat vermemiz gereklimidir? Gerekli ise istenecek belge ve bilgiler hakkında bilgi verir misiniz?

2- 10/08/2005 tarihli Yönetmelikte sıhhi işyerlerinin ruhsatsız faaliyet göstermesi halinde yapılacak işlemler hakkında bilgi yer almadığından, belediyeler farklı işlem yapmaktadırlar. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi verilmesi ve encümen kararı alınıp alınmayacağının bildirilmesi arz ederim.

Ebru ERTÜRK, Geçici İşçi YALOVA BELEDİYESİ - MERKEZ / YALOVA

Cevap

1- Sorunuzdan öğretmen evlerinin mi, bunlara ait kantinlerin mi, yoksa okul kantinlerinin mi kastedildiği anlaşılmamaktadır.İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6. maddesinde; yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamayacağı ve çalıştırılamayacağı,İşyeri açmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, işyerlerini bu Yönetmeliğe uygun olarak tanzim ettikten sonra Örnek 1 ve 2’de yer alan durumlarına uygun formu doldurarak yetkili ...