GERÇEKLEŞTİRME GÖREVLİSİ

TOROSLAR BELEDİYESİ 3 EKİM 2007 ÇARŞAMBA

Soru

Mersin Toroslar Belediyesinde 657 sayılı Kanuna tabi şef kadrosunda, evrak kayıt şefi olarak görev yapmaktayım. Belediye Başkanımız basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü tarafından yapılacak alımlar ve diğer ödemeler ile işlemlerle ilgili ödeme emrinin ve muhasebe fişinin benim tarafımdan düzenlenmesi ve imzalanmasını uygun bulmuştur.

Ancak, anılan müdürlükle herhangi bir bağlantım olmadığı gibi işleyişiyle de ilgili bilgim bulunmamaktadır. İşin ve alımların tamamı belediyede çalışan işçiler tarafından yapılmaktadır. Yapılan işten ve alımlardan ancak ödeme emrinin tarafıma imzaya getirildiğinde haberim olmaktadır. Aynı müdürlükte görev yapmamam hususunu mazeret gösterip bu görevi yapmayabilir miyim? Bu görevi yapmak istemiyorum. Bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim?

Hüseyin SAYDAN, Şef Toroslar Belediyesi - Merkez Alt Kademe / MERSİN

Cevap

İç Kontrol ve Ön Malî Kontrole İlişkin Usul ve Esasların 12 nci maddesine göre; harcama yetkililerinin, yardımcıları veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe yöneticileri arasından bir veya daha fazla sayıda gerçekleştirme görevlisini ödeme emri belgesini düzenlemekle görevlendireceği belirtilmiştir. Görüleceği üzere öncelikle varsa basın yayın halkla ilişkiler müdürü yani o birimin harcama yetkilisi tarafından yardımcısı veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe yöneticil...