GÖREVDE YÜKSELME

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ GÜNEYSINIR BELEDİYESİ 4 EKİM 2007 PERŞEMBE

Soru

1989 yılında belediyede zabıta memuru olarak göreve başladım. Norm kadro uygulamalarına ka-dar belediyemizde uygun kadro olmadığından halen memur statüsünde görev yapmaktayım.

Ancak, bundan iki ay önce Belediyemizdeki bazı memur arkadaşların meclis kararı ile Veri Ha-zırlama Kontrol İşletmenliği kadrolarına atandıklarını öğrendim. Benim atamamın neden yapılmadığını sorduğumda görevde yükselme sınavına katılmam gerektiğini söylediler.

Yalnız bildiğim kadarı ile ilk defa atama yapılacaklarda görevde yükselme şartı aranmaksızın be-lediye meclisi kararı ile ve hizmet süreleri göz önüne alınarak atamaların yapılabileceği yönünde idi. Benim atamam görevde yükselme sınavına tabi ise Veri Hazırlama Kontrol İşletmenliği kadrosuna ata-nan arkadaşlarımın da görevde yükselme sınavına girmeleri gerekmez mi idi?

Belediyemizde bildiğim kadarıyla komiserlik kadrosu bulunmakta. 5/2 dereceden maaş almakta-yım. Atamamın yapılıp yapılamayacağının bildirilmesini saygılarımla arz ederim.

Ümit BAYRAK, Zabıta memuru Güneysınır Belediyesi - GÜNEYSINIR / KONYA

Cevap

Bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, ambar memuru, emlak memuru, sekre-ter, santral memuru, memur ve diğer unvanlı memurlar, şoför. kadroları, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yö-netmeliğin değişik 5. maddesinin (f) bendinin 2. alt bendinde sayılmıştır.Söz konusu Yönetmeliğin bu hükmü ...