VEKALET GÖREVİNDE ZAM VE TAZMİNATLAR, SÖZLEŞMELİ PERSONELİN FEN İŞLERİNDE SORUMLU OLMASI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI SURUÇ BELEDİYESİ 22 ARALIK 2009 SALI

Soru

1- Zabıta Memuru kadrosunda Yazı İşleri Müdürlüğünü 657 sayılı Kanunun 86. maddesi uyarınca vekaleten yürütmekteyim. 01.04.1993 tarihinde işe başladım lise mezunuyum şu anda 5. derecenin 2. kademesindeyim. Vekalet ettiğim Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosu ise 5. derecede bulunmaktadır. Bu durumda Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlara ilişkin 2006/10344 sayılı BKK 'nın vekaleti düzenleyen 9. maddesinde 657 sayılı Kanunun 86. maddesi uyarınca kurumlarınca bir göreve kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet ettirenlere, vekilin asaleten atanmada aranan tüm şartları (asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil) bir arada taşımaları kaydıyla vekalet ettikleri kadro veya görevler için bu karar uyarınca ön görülen zam ve tazminatların toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki farkın 657 sayılı Kanunun 175. maddesindeki oranlar dikkate alınmaksızın vekalet görevinin fiilen yapıldığı sürece ödeneceği belirtilmiştir. Ben bu durumda özel hizmet tazminatından faydalanabilir miyim?

2- Tam zamanlı sözleşmeli harita mühendisini fen işleri müdürlüğüne sorumlu personel yapabilir miyiz? Yani yetkili kılabilir miyiz?

Ali YAVUZ, Yazı işleri Müd.V Suruç Belediyesi - Suruç / ŞANLIURFA

Cevap

1- Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinde, müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 6. maddesinde de müdür kadrolarına atanabilmek için fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak şartı bulunmaktadır. 2010 yılında da uygulanacak olan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının vekaleti düzenleyen 9 uncu maddesinde, 657 sayılı Devlet ...