TAKSİTLENDİRME

BELEDİYE GELİRLERİ CANİK BELEDİYESİ 25 MAYIS 2010 SALI

Soru

1-Belediyeye ait parsel hisselerinin satışında taksitlendirme yapılabilir mi? Yapılan taksitlendirmelere tecil faizi uygulanır mı? Yapılacak olan taksitlendirme ve tecil faizine belediyede kim onay verir?

2-İmar Kanunu ve Kabahatler Kanununa göre verilen para cezalarına taksitlendirme yapılabilir mi ve yapılan taksitlendirmelere tecil faizi uygulanır mı? Yapılacak olan taksitlendirme ve tecil faizine belediyede kim onay verir?

3-Otopark Yönetmeliğinde otopark ücretinin 25% peşin kalan 90 gün içinde ödenmesi gerekir deniliyor. Ruhsat başvurusunda peşinattan sonra kalan tutar 3 taksit yapılabilir mi? Yapılan taksitlendirmelere tecil faizi uygulanır mı? Yapılacak olan taksitlendirme ve tecil faizine belediyede kim onay verir?

4-İmar Kanununda altyapı ücretinin 25% peşin kalan ise 6 taksit yapılabilir deniliyor. Yapılan taksitlendirmelere tecil faizi uygulanır mı? Yapılacak olan taksitlendirme ve tecil faizine belediyede kim onay verir?

ARİF ÇELİK, GELİR ŞEFİ CANİK BELEDİYESİ - CANİK / SAMSUN

Cevap

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 1’inci maddesine göre; “Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hüküml...