BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI, VEKALET

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ KIRIKKALE 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

Belediyemizde norm kadro çerçevesinde 3 adet belediye başkan yardımcılığı kadrosundan 1 adedi boş bulunmaktadır.

Belediyemizde 3 dereceli şef kadrosu ile dolu olan 1. dereceli mali hizmetler müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan personeli, 1 dereceli belediye başkan yardımcısı kadrosuna atayıp, başkan yardımcılığı görevini fiilen yapmadan sadece kadro haklarından yaralandırıp, yine 1 dereceli dolu olan mali hizmetler müdürlüğü görevini vekaleten yürütebilir mi?

Bu şekilde yapılacak bir atama nedeni ile fiilen başkan yardımcılığı görevini yürütmeyen birisine ödenen yan ödeme ve kadro haklarından dolayı ayrıca; dolu kadrodan vekalet ödenmesinden kamu zararı gibi doğabilecek sorumluluklar nedeniyle ne gibi sonuçlar doğabilir?

Hanefi İNCEL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Kırıkkale - Merkez / KIRIKKALE

Cevap

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esasların eki Ek-4 Kadro Kütüklerin (I) sayılı memur kadro kütüğü incelendiğinde belediye başkan yardımcısı kadrosunun 1 dereceli, müdür kadrolarının ise 1-4 dereceli kadrolar olduğu görülecektir. Memurlar öğrenim durumları itibarıyla yükselebilecekleri derecelerin üstündeki bir kadroya atanamazlar. Belediye başkan yardımcısı kadro unvanı İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Bel...