İKİ YILLIK YÜKSEK OKUL MEZUNU KİŞİNİN MÜDÜRLÜĞE ATANMASI, VEKALET

MADENLİ BELEDİYESİ 4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

Soru

15.03.1991 tarihinde Ticaret Lisesi mezunu olarak 12/2 kademeden tahsildar kadrosunda göreve başladım. 5 inci dereceli memur kadrosunda görev yaparken 20.12.2003 tarihinde boşalan yazı işleri müdürü kadrosuna vekâleten atandım. 06.06.2005 tarihinde İktisadi ve İdari Programlar Bölümünün 2 yıl süreli Yerel Yönetimler Programından mezun oldum. Şu anda 3 üncü dereceli veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunda olup, 2/1 kademeden maaş almaktayım.

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile bunlara bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin öğrenim düzeyini belirleyen 14 üncü maddesinin (a) bendi, hizmete ilişkin özel şartlarını düzenleyen 15 inci maddesinin (a) bendinin 1 numaralı alt bendi ile yine 15 inci maddesinin (a) bendinin 2 numaralı alt bendine istinaden görevde yükselme eğitim ve sınavına katılıp kazanmam halinde; Boş bulunan 2 nci dereceli yazı işleri müdürü kadrosuna atanabilir miyim? Şayet asılda aranan şartları taşıyor isem 2003 yılından bu yana vekalet ettiğim 2 nci dereceli yazı işleri müdürü kadrosuna ait zam ve tazminatlardan faydalanabilir miyim?

Mehmet Emin ŞİŞMAN, Yazı İşleri Müdür Vekili Madenli Belediyesi - Çayeli / RİZE

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ka...