ÖZEL İDARE GENEL SEKRETER YARDIMCISININ ÖZLÜK HAKLARI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ İL ÖZEL İDARESİ 5 ŞUBAT 2008 SALI

Soru

5302 sayılı il özel idaresi Kanunu gereğince Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılmış ve yetkileri il Özel İdarelerine devredilerek yeni bir yapılanmaya gidilmiştir.

İl Özel İdareleri Norm kadro esasları çerçevesinde Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcılığı ve ilgili birim müdürleri kadroları oluşturulmuştur.

Büyük şehirler dışında kalan illerde Genel Sekreter Yardımcılığı norm kadrosunun il içerisinde eşdeğer kadro karşılığı (Bölge Müdürü, İl Müdürü vb. ) nedir? Bu kadrolarda görev yapan kamu görevlilerine makam ve temsil tazminatı verilip verilemeyeceği, eğer verilebiliyorsa miktarının ne olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorum.

Nurettin TANDOĞAN, Genel Sekreter Yardımcısı İl Özel İdaresi - Merkez / İL ÖZEL İDARESİ

Cevap

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 35. maddesinde; il özel idaresi teşkilatının; genel sekreterlik, malî işler, sağlık, tarım, imar, insan kaynakları, hukuk işleri birimlerinden oluşacağı, ilin nüfusu, fiziki ve coğrafi yapısı, ekonomik, sosyal, kültürel özellikleri ile gelişme potansiyeli dikkate alınarak norm kadro sistemine ve ihtiyaca göre oluşturulacak diğer birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesinin il genel meclisinin kararıyla olacağı, bu birimlerin büyükşehir belediye...