SÖZLEŞMELİ PERSONEL

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ ALAŞEHİR BELEDİYESİ 5 MART 2008 ÇARŞAMBA

Soru

5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinde “Belediye ve bağlı kuruluşlarında norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, planlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plancısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir.” denilmektedir.

Kurumumuz norm kadro kütüğünde Teknik Hizmetler Sınıfında boş olarak bulunan kadro unvanlarımız, Mühendis, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen ve Laborant.

Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan hizmetler gereği, yapılan binaların şekillendirilmesi, organize edilmesi ve düzenlenmesi işlerini yürütmek üzere görevlendirebileceğimiz Mimar yada Teknik Ressam olarak görev yapan personelimiz bulunmamaktadır.

Kurumumuzda geçici işçi statüsünde görev yapan 1 işçimiz, Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü Yapı Ressamlığı Öğretmenliği bölümünü bitirerek Teknik Öğretmen Unvanını almıştır.

Biz bu işçimizi norm kadromuzda boş durumda olan teknik hizmetler sınıfındaki kadrolarımızdan (Mühendis, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen, laborant) herhangi birisini karşılık göstererek 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesinin 3. fıkrasına yada mevcut kadro unvanlarımız içinde kadro unvanı olmadığı için 4. fıkrasına istinaden sözleşmeli personel olarak çalıştırabilir miyiz?

SERAP AKBAŞ, PERSONEL İŞL.ŞEFİ ALAŞEHİR BELEDİYESİ - ALAŞEHİR / MANİSA

Cevap

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik ekindeki (I) Sayılı Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Memur Kadro Kütüğünde Yapı Ressamlığı Öğretmenliği veya Teknik Öğretmen unvanına yer verilmediğinden ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesinin 3 ve 4. fıkrasında sayılan kadrolardan olmadığından söz konusu kişiyi tam zamanlı veya kısmi zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştıramayacağınız düşünülmekted...