EK ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

HARCIRAH ÖDEMELERİ GÖREME BELEDİYESİ 7 MART 2008 CUMA

Soru

1992 yılından buyana Nevşehir İli Merkeze bağlı Göreme Belediyesinde İnşaat Mühendisi olarak çalışmaktayım.

Tarihi, doğal ve kültürel yapısı ile Kapadokya bölgesinin turizm cenneti bu belde de ağır büro sorumluluklarının yanı sıra, yol, kanalizasyon, inşaat, park, bahçe v.b hizmetler için günümün büyük bir zamanı belediye dışında çalışarak geçmektedir. Hatta çoğu zaman cumartesi-pazar bile çalışmalarımız devam etmektedir. Bundan mütevellit çalıştığım kurum tarafımdan o zamanlar %15 arazi tazminatı ödemesi Kanun ve Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde düzenlenip verilmekte iken, 1999 yılında İçişleri Bakanlığının teftişi esnasında yapılan ödemenin Sayıştay 1. Dairesinin 20.02.1997 gün ve 6134 sayılı emsal kararı ile iptal edilip kişi borcu çıkarılmıştır.

Yaptığım sözlü araştırmalar sonucu benim pozisyonumda olan binlerce belediye çalışanının arazi tazminatı aldıklarını öğrenmiş bulunmaktayım. Onlar farklı bir statüde mi ek özel hizmet tazminatı alıyorlar bilmiyorum. Onları o hakkı tanıyan emsal bir uygulama veya karar veya yönetmelik var ise kendi kurumumda emsal olarak kullanmak istiyorum.

Doğan KARACA, İnşaat Mühendisi GÖREME BELEDİYESİ - MERKEZ / NEVŞEHİR

Cevap

12.4.2007 tarih ve 26491 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulanmaya devam eden 17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı BKK’nın II Sayılı Cetvelin (E) Teknik Hizmetler Bölümünün 6 ncı fıkrasında, Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılı...