İHALE İŞLEMLERİ

İHALE İŞLEMLERİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ 1 NİSAN 2008 SALI

Soru

Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları ihalesinde, ihale konusu işte çalıştırılacak toplam personel sayısı, ödenecek ücret ile ilave olarak verilecek yemek, yol gibi maliyetlerde eklenerek işçilik maliyeti hesaplanıp, ödenecek rakamlar idari şartnamede belirtilmektedir. Ayrıca yaklaşık maliyet hesabında dikkate alınan iş kazaları ile meslek hastalıkları prim oranı da idari şartnamede belirtilmektedir.

Aylık istihkak ödemelerine eklenen ücret bordrosunda çalışan personelin bir kısmının hastalık sebebiyle raporlu olması nedeniyle eksik ücret tahakkuk ettirildiği görülmektedir. Eksik tahakkuk ettirilen bu ücretlerin taşeron firmaya ödenen aylık hak edişlerden eksik ödenen ücret kadar kesinti yapılıp yapılmayacağı veya hak edişin tamamı ödeneceği konusunda bizi aydınlatmanızı saygı ile arz ederim.

Mehmet YAVAŞ, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür V Melikgazi Belediyesi - Melikgazi / KAYSERİ

Cevap

Yapılan işlem hizmet satın alınması olduğundan idarenizce ve yüklenici tarafından tutulacak işçi çalıştırma puantaj kayıtlarının karşılaştırılmak suretiyle ve mutabakat sağlandıktan sonra kontrol teşkilatınız ve yüklenici tarafından imzalanmak suretiyle hak ediş ödemesi yapılacaktır. Bu itibarla alınmayan hizmetin bedelinin ödenmesi söz konusu olamayacağından, tutulan kayıtlara göre çalışılan günlere ait kısmı hak edişle ödenir. İşçinin hastalığı sebebiyle rapor alması halinde idarece yapılacak ...