HARCIRAH, TEMSİL AĞIRLAMA

HARCIRAH ÖDEMELERİ KEÇİBORLU 29 MAYIS 2008 PERŞEMBE

Soru

1- Bizler il merkezine 42 km uzaklıkta ilçe belediyesinde görev yapmaktayız. İlçemizde bulunmayan mal ve malzemeleri fiyat araştırması yapmaya, ihtiyaç duyulan mal ve malzemeleri almaya veya tamiri mümkün olmayan araçların tamiri için il merkezine gidip geliyoruz. Bu gidiş gelişlerimiz resmi araba veya özel otobüsler ile oluyor. Bu görev süresinde harcırah alabilir miyiz? Hesap işleri müdürümüz memuriyet mahalli diyerek ödeme yapmak istemiyor. Sizden öğrenmek istediğimiz harcırah hakkımızın olup olmadığıdır.

2- İllerden ve diğer resmi kuruluşlardan belediyemize görevli gelen misafirlerimize yerine göre yemek, meşrubat gibi ikramlar yapmak gerekiyor. Bu masrafları ödeyebilir miyiz, harcama yetkilisi olarak bir sorumluluk doğar mı?

SUAT DAĞLI, FEN İŞLERİ ŞEFİ KEÇİBORLU - KEÇİBORLU / ISPARTA

Cevap

1- 6245 sayılı Harcırah Kanununun 3 üncü maddesinin (g) fıkrasına göre; memuriyet mahalli: Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgâhının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri; aynı maddenin (h) fıkrasına göre de, b...