BELDES İHALE USULÜ

İHALE İŞLEMLERİ UZUNDERE BELEDİYESİ 16 EYLÜL 2007 PAZAR

Soru

İlçe Kaymakamımız ilçe belediyesinin BELDES dahilindeki harcamalarını kontrol edilmesi görevi ver-miştir. 01.03.2007 tarih ve 2007/6 sayılı Yüksek Planlama Kurulu kararında harcamaların belediyenin tabi olduğu mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılır denilmektedir.

1- Belediyeler BELDES projesi dahilindeki mal ve hizmet alımları ihale işlemlerini 4734 sayılı Kanuna göre mi? Yapacak? Yoksa 2886 sayılı Kanunda belirtilen emanet usulü (pür emanet) mal ve hizmet alımlarını emanet komisyonu tarafından mı alınacak?

2- Bu projede çalıştırılan belediye işçilerinin ücretleri bu ödenekten ödenir mi?

3- Bu proje de kullanılan araçların akar yakıt giderleri emanet usulü ile alınıp, ödenir mi?

4- İçme suyu boruları emanet komisyonu tarafından alınıp ödenir mi? Yukarıda izah ettiğimiz konularda tereddüde düşülmektedir.

Abdullah ÇELİK, İlçe Özel İdare Müdürü UZUNDERE BELEDİYESİ - UZUNDERE / ERZURUM

Cevap

1- 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 2. maddesinde belirtildiği üzere; özel idareler ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler ve tüzel kişiliklerin kullanımında bulunan her türlü kaynaktan karşılanan mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin ihaleleri bu Kanun hükümlerine göre yürütülmesi gerekir. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte (68/a maddesi uyarınca) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu gelir getiren ihale işlemlerinde uygulanabilir h...