MAKTU HARÇ TARİFELERİ

BELEDİYE GELİRLERİ SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 1 NİSAN 2008 SALI

Soru

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa göre 65 - 74 - 77 - 84 ve ek 6 maddelerinde belirtilen maktu harçlar 13-04-2005 tarih ve 2005/8730 Karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmişti. 07/05/2005 tarih ve 25808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Fakat söz konusu belediye harçları ile ilgili herhangi bir değişiklik o tarihten bu yana yapılmadı diye biliyoruz. Yapıldı ise bize bu konuda herhangi bir bilgide gelmemiştir. Bazı belediyelerde bu harçlara ait artışın yeniden değerleme oranında artırılacağı yönünde bir takım söylentiler vardır. Bu belediye harçları ile yapılan artışlar hakkında gerekli olan bilgiyi bizlere sağlarsanız memnun oluruz.

Mevlüt KÖSE, Gelir Şefi Vekili Seydişehir Belediyesi - Seydişehir / KONYA

Cevap

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 65, 74, 77, 84 ve ek 6 ncı maddelerinde belirlenen maktu harç tarifeleri, belediye grupları itibarıyla en son olarak 07/05/2005 gün ve 25808 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2005/8730 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilmiş olup, henüz, söz konusu tarihten bu yana yeni bir tespit yapılmamıştır. Ayrıca, söz konusu harçların yeniden değerlendirme oranı dahilinde güncelleştirileceğine ilişkin bir mevzuat hükmü de bulunmamaktadır.