GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ İL ÖZEL İDARESİ 28 TEMMUZ 2009 SALI

Soru

Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Müdürlüğünde memur olarak çalışmaktayım. Yüksek okuldan 1997 yılında mezun oldum, 1998 yılında Bozköy Belediyesinde Başkâtip kadrosunda göreve başladım, 1 yıldan fazladır özel idarede çalışıyorum. Yaklaşık 11,5 yıllık hizmetim bulunmaktadır.

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 10. ve geçici 1. maddesine göre Mali Hizmetler Müdürü kadrosuna atama yapılmak üzere ilana çıkıldı. Bugün itibarı ile düz memur kadrosunda çalışmaktayım.

02.02.2000 yılında çıkan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdarelerin ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin hizmet gruplarını düzenleyen 5. maddesinde Başkâtip, Şef, Amir, sayılmaktadır. Fakat 04.04.2009 tarihinde çıkan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik ‘in müdür kadrosuna başvuruda bulunacakların 7. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinin 4. alt bendinde; teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak kaydıyla en az on yıl hizmeti bulunmak denilmektedir. Bildiğiniz üzere belediyelerde Şef kadrosu yoktu ve Norm Kadro Yönetmeliği ile birlikte geldi. Bende daha önce Başkâtip kadrosunda yaklaşık olarak 9 yıl çalışmış bulunmaktayım.

Yeni çıkan Yönetmelikte Başkâtip kadrosu sayılmadığından 2000 yılında çıkan Yönetmeliğin kaldırılmış olması sebebiyle, benim müdür kadrosunda görevde yükselme sınavına girip giremeyeceğim konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Efrahim KOÇER, Memur İL ÖZEL İDARESİ - MERKEZ / NİĞDE

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 23. maddesi ile yürürlükten kaldırılan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin hizmet gruplarını düzenleyen 5. maddesinde başkâtip ve şef kadroları aynı alt hizmet grubunda yer almıştır. Mahalli İdareler P...