UZMAN ÇAVUŞUN MEMURLUĞA BAŞLAMASI HALİNDE DERECE VE KADEMESİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ MARDİN İL ÖZEL İDARESİ 18 EYLÜL 2009 CUMA

Soru

1- Ben 05.11.2002 tarihinde uzman çavuş olarak 11/1 derece kademede lise mezunu olarak göreve başladım. 21.05.2007 tarihinde 8/2 derece kademede iken ayrıldım. Bu esnada 2 yıllık yüksek okulu bitirdim. Yeniden açıktan atama usulü ile il özel idaresinde memur olarak göreve başladım. Göreve başlarken beni yeni bir 2 yıllık yüksel okul mezununun işe başladığı derece kademe olan 10/2 den başlattılar. Daha sonra bu düzeltildi ve 8/2 ye tekrar düştüm. Esas sorum benim emsallerimle aynı derece kademede buluşmam için ne kadar süre 8/2'sinde beklemem gerekiyor? (Muvazzaf askerliğimde saydırıldı)

2- Ayrıca ben uzman çavuş olarak çalıştığım 5 yıllık sürenin karşılığı olan 1,5 yıllık yıpranma payımı alabilmem için ne yapmam gerekir?

Aziz ÖDEMİŞ, VHKİ Mardin İl Özel İdaresİ - Merkez / MARDİN

Cevap

1- Sorunuzda belirtilen bilgilerle bulunmanız gereken derece ve kademeyi belirlemek mümkün değildir. Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 71 ve 84 üncü maddesinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu hükümlerine tabi olarak görev yaptıktan sonra kendi isteği ile ayrılanların; ayrıldıkları tarihte hak etmiş oldukları aylık derecelerine eşit bir derecenin aynı kademesine memur olarak atanmaları, uzman erbaşlıkta ve muvazzaf askerlikte geçirmiş oldukları sürel...