GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ IHLARA BELEDİYESİ 20 EKİM 2009 SALI

Soru

1- 2009 yılında mahalli idareler görevde yükselme sınavına şef kadrosu için başvurdum. Bu sınavda başarılı olduğumda atanmam belediye başkanının inisiyatifinde midir? Şayet atanmam olmadığında hakkımı arayacak bir durum var mıdır? Kurumumuzda 3 adet şef kadrosu boş pozisyonun da olup benden başka kimse başvurmamıştır.

2- Görevde yükselme sınavını kazandığım takdirde bu kazanmış olduğum hak ne kadar geçerlidir? Kazanmış olduğum bu hakkın geçersiz olması için, bulunmuş olduğum kurumun yeniden görevde yükselme sınavı açması gerekli mi? Yoksa mahalli idarelerin görevde yükselme sınavını düzenlemesi yeterli olur mu?

Murathan SARILMAZ, Yazı İşleri Müdür Vekili Ihlara Belediyesi - GÜZELYURT / AKSARAY

Cevap

Belediye personelini atama görev ve yetkisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 38/j maddesi ile 49 uncu maddenin 2 nci fıkrasına göre belediye başkanına aittir. Belediye Başkanı bu görevini mevzuata uygun olarak yerine getirecektir. Mahalli idarelerde görevde yükselme eğitimi ve sınavları Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliği hükümlerine göre yapılmaktadır. Yönetmeliğin 10 uncu maddesine göre belediyesince görevde yükselme suretiyle atama yap...