SINIF DEĞİŞİKLİĞİ

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ KIRKLARELİ BELEDİYESİ 28 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE

Soru

Ben 14/09/1993 tarihinde Yardımcı Hizmetler Sınıfında işe başladım. Şu an ortaokul mezunuyum. Kadro derecem 7/1. 02/03/2006 tarihinden itibaren belediye başkanının yazılı oluru ile fiilen veznedarlık yapmaktayım. Kefalet sandığına kefalet kesilmesine rağmen mali sorumluluk tazminatı alamıyorum.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerine göre veznedarlık görevini fiilen yaptığımdan dolayı Yardımcı Hizmetler Sınıfından Genel İdare Hizmetleri Sınıfına belediye başkanının ya da belediye meclisinin vermiş olduğu karar ile sınıf değiştirebilir miyim?

Veysel Tahir BİRGÜN, Veznedar KIRKLARELİ BELEDİYESİ - MERKEZ / KIRKLARELİ

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 71. maddesinde; memurların eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmelerinin caiz olduğu, bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu Kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilen niteliklere sahip olmalarının şart olduğu hükme bağlanmıştır.İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memur...