ENCÜMEN TOPLANTILARI, ZABITA MEMURLARININ ADAYLIK DURUMU

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ YENİYILDIZ BELEDİYESİ 17 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA

Soru

1- Belediye encümen toplantılarında alınacak karar bulunmadığından dolayı “karar yoktur” şeklinde bunu tutanakla belgelememiz yeterli olacak mıdır?

2- 24/01/2008 tarihi itibariyle zabıta memuru olarak atandım. Şu an aday memurum. Adaylık süremin kalkması için temel eğitim, hazırlayıcı eğitim, staj konusunda bir eğitim almam gereklimidir. Bu eğitimleri almadığım takdirde adaylığımın kalkmaması gibi bir durum söz konusu olur mu? Diğer bir sorum ise, bu eğitimi bulunduğum kurumda bir üst yetkili amir tarafından alabileceğim söylendi, yalnız bulunduğum kurumda eğitimi alabileceğim bir üst düzey yetikli bulunmamaktadır. Bu durumda ne yapmam gerekir ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Aysun AYTAÇ, Zabıta Memuru YENİYILDIZ BELEDİYESİ - ULUKIŞLA / NİĞDE

Cevap

1- 5393 sayılı Belediye Kanununun “Encümen toplantısı” başlıklı 35 inci maddesinde “Belediye encümeni, haftada birden az olmamak üzere önceden belirlenen gün ve saatte toplanır..” denildiğinden, aynı Kanunun 35 inci maddesinde belirlenen ödeneği hak etmek için belediye encümeninin haftada bir defa olmak üzere bir ay içerisinde en az 4 kez toplanması (gündeminde konu olsun olmasın, toplantı esnasında üyelerce gündem teklifi yapılabileceği hususu düşünülerek) gerekmektedir. Bu hususu, Encümen Kara...