VEKALET, YAN ÖDEME VE TAZMİNAT, DERECE/KADEME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ KACARLI BELEDİYESİ 23 EYLÜL 2008 SALI

Soru

1998 yılında endüstri meslek lisesi mezunu olarak memur kadrosunda göreve başladım. 1999 yılında istifa ile ayrıldım 2 yıllık iktisadi ve idari programlar bölümünü bitirdikten sonra 23.08.2004 tarihinde ayrıldığım kurumda aynı kadromla 10'uncu derecenin 2'inci kademesinden maaş almak üzere göreve dönüş yaptım. Memuriyetten önce Bağkur’da geçmiş bulunan 13 yıl 3 ay 21 günlük hizmetimi Emekli Sandığında birleştirdim. Askerlik hizmetimi yaparken de Bağkur’lu idim. 26.01.2006 tarihinden itibaren hesap işleri müdürlüğü kadrosuna vekaleten atandım. Bu kadronun 60 puan özel hizmet tazminatıyla 1300 yan ödeme göstergesinden iki yıllık yüksekokul mezunu sıfatı olmam sebebiyle yararlanmaktayım.

1 - Hesap işleri müdürlüğü görevine vekaleten değilde asaleten atanabilir miyim?

2 - Almam gereken özel hizmet tazminatı ve yan ödemem ne olmalıdır.

3 - Yukarıdaki bahsi geçen niteliklerim göz önüne alınacak olursa şu anki bulunmam gereken derece ve kademem ne olmalıdır ve en son yükselebileceğim derece ve kadememin ne olduğunu öğrenebilir miyim?

Hayati ÇAĞDAŞ, Hesap İşleri Müdür Vekili KACARLI BELEDİYESİ - ŞEREFLİKOÇHİSAR / ANKARA

Cevap

1- İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler...