GÖREVDE YÜKSELMEDE ÖĞRENİM DURUMU

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ SERİNHİSAR BELEDİYESİ 7 KASIM 2008 CUMA

Soru

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik in geçici 3. maddesinin 1. fıkrası, “Bu Yönetmelik kapsamına giren unvanları, ilgili mevzuatları uyarınca kazananların hakları saklıdır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 18.04.1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yüksek öğrenimi bitirmiş olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde, 5 inci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilirler. “ şeklinde düzenlenmiştir.

Yönetmeliğin 16.maddesine göre 1987 yılında Serinhisar Belediyesinde göreve başladım, yine Yönetmeliğin geçici maddenin 1. fıkrasına göre Şef kadrosuna atamam yapıldı. Görevde yükselme sınavında müdürlük kadrosu için (1998–1999 öğretim yılında 30 Haziran 1999 tarihinde ön lisans diplomasını almaya hak kazandım.) diğer koşullara sahip olduğum takdirde, 5 inci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilebilir miyim?

Mustafa ERBAYAT, Şef SERİNHİSAR BELEDİYESİ - Denizli / SERİNHİSAR

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre;a) Teknik öğrenim gerektiren müdürlükler için atanacağı kadroyla ilgili en az dört yıllık yüksek öğrenim bitirmiş veya denkliği kabu...