NORM KADRO, VEKALET, TAZMİNAT ORANI

MÜTEFERRİK HALFELİ BELEDİYESİ 22 EYLÜL 2006 CUMA

Soru

1- Belediyemizde muhasebeci kadrosunda 1995 yılından beri görev yapıyorum. 12 yıl hizmetim var. Son 3 yıl sicil not ortalamam 100, 4. derecenin 3. kademesinden maaş alıyorum. Ek göstergem 800. Bu bilgi-ler ışığında norm kadro ile ihdas edilen 1. derecedeki hesap işleri müdürlüğü kadrosuna vekaleten atamam yapıldı. Şimdi ben 1. dereceli hesap işleri müdürlüğü kadrosunun zam ve tazminatlarından yararlanabilir mi-yim? Ayrıca, ek göstergeyi kendi müktesebim olan 4. dereceli kadrodan mı alacağım? Yoksa işgal ettiğim 1. derece hesap işleri müdürlüğü kadrosundan mı alacağım?

2- Belediyemizde başkatip kadrosunda çalışan memurun müktesebi 7. derecenin 2. kademesidir. Norm kadro ile 4. derece başkatip kadrosu ihdas edilmiştir. Bu başkatibin tazminat oranı % kaç olacaktır. Başkatibin 12 yıl hizmeti var ve son üç yıl sicil ortalaması 95 dir.

Mustafa SARITAŞ, Hesap İşleri Müdür Vekili HALFELİ BELEDİYESİ - HALFELİ / IĞDIR

Cevap

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesinde; bir görevin memurlar eliyle vekaleten yürütülmesi halinde aylıksız vekaletin asıl olduğu belirtilmiş, vekalet aylığı verilmek suretiyle atama yapılabilecek boş kadrolar gösterilmiş, bu haller dışında, boş kadrolara ait görevlerin lüzum görüldüğü takdirde memurlara ücretsiz olarak vekaleten gördürüleceği, 175. maddesinde ise, vekalet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükme bağlanmış bulunmakt...