SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MEMUR KADROSUNA ATANMASI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL AYVACIK BELEDİYESİ 29 HAZİRAN 2010 SALI

Soru

Belediyemizde daha önceden geçici işçi olarak çalışan ve şimdi de 5393 sayılı Kanunun 49.maddesine göre tam zamanlı olarak 3 yıldan beri sözleşmeli personel statüsünde çalışan üç tane personelimiz var.

Birinci sorum bu personelleri kadroya ataya bilir miyiz? Atama yapılır iken ne gibi işlem yapmalıyız?

İkinci sorum ise personellerimiz KPSS puanına göre ÖSYM tarafından atamaları yapılırsa ilk defa devlet memurluğuna başlayanlar gibi mi işlem yapılacaktır? Sözleşmeli olarak çalıştıkları üç yıl dikkate alınacak mı ?

Örneğin, KPSS puanı ile belediyemizde çalışan sözleşmeli personel tercih yaptı sözleşmeli olarak çalıştığı belediyeye ÖSYM tarafından atandı. Bu personelimize ilk atamalardaki gibi mi işlem yapılacak.Asalet onayından sonra mı çalıştığı işçilik ve sözleşmeli personel olarak çalıştığı dönemlerin intibakı yapılacak.

Fermude ÖZTÜRK, Tahsildar Ayvacık Belediyesi - Ayvacık / SAMSUN

Cevap

21.04.2007 tarih ve 26500 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2. maddesinin 8. fıkrasında; geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçiş işlemlerinin bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde tamamlanacağı belirtilmiştir.657 sayılı D...