UZMANLIK KADROSU İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVINDA BAŞARILI OLUNMASINA RAĞMEN SIRALAMADA KADRO SAYISININ ÜSTÜNDE YER ALINDIĞINDAN DOLAYI BOŞ BULUNAN ŞEFLİK KADROSUNA ATAMANIN YAPILIP YAPILAMIYACAĞI VE İNTİBAK İŞLEMİ.

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ YENİŞEHİR BELEDİYESİ 2 ARALIK 2010 PERŞEMBE

Soru

07.02.1995 yılında memur oldum. Daha öncesinden yaklaşık 4 yıllık işçi olarak hizmetim var. Bu sene 19 Eylül 2010 da açılan görevde yükselme sınavına girdim. Sınavdan 73,33 puan aldım. Yanlız kurumumuzda 4 kişilik uzmanlık kadrosu vardı. Yanlış soruların doğru değerledirimesiyle benim gerimde olan arkadaşım benim önüme geçti. Bu arada benim puanımda artış olmadı. Puan sıralamasına göre 5. sıraya düştüm. Bu nedenle sınavda başarılı olmama rağmen uzman kadrosuna yerleşemedim. Bende boşta olan 4 kişilik şeflik kadrosu için, kurumuma dilekçe verdim. Bana gelen cevapta boş olan şeflik kadrosuna oturmamın yasal olarak mümkün olmadığı yönünde cevap geldi. Sınavı kazandığım için boş olan şeflik kadrosuna oturup oturmayacağım konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şuanki kadrom Bilgisayar İşletmeni kadrosundayım.

Ayrıca 2005 yılında 4 yıllık işletme mezunu oldum. Liseyi bitirme yılım ise 1993 intibak yapılırken emsallerimi geçemeyeceğim konusunda bir şeyler söylendi. Şu an Maaş derecem 4/3, Emeklilik derecem ise 2/1. İntibakımın doğru yapılıp yapılmadı konusunda bilgi verilirse çok sevinirim. Birde ivedi olarak cevap veriseniz sevinirim. Daha öncede soru sordum ama henüz cevap verilmedi.

Fatma BAHÇECİ, Bilgisayar İşletmeni Yenişehir Belediyesi - YENİŞEHİR / MERSİN

Cevap

1- Mahalli idarelerde görev yapan Devlet memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen;. Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin, Görevde yükselme sınavı başlıklı 13. Maddesinin;2. Fıkrasında; “Bu sınavda başarılı sayılmak için 100 puan üzerinden, en az 70 puan alınması zorunludur.” 3. Fıkrasında da; “ … toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere atama yapılır. Ancak, yapılan puanlama sonun...