EVLENME YARDIMI VE ŞİRKET MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMA

BELEDİYE BAŞKANLARI PINARHİSAR BELEDİYESİ 7 MAYIS 2019 SALI

Soru

1- Yeni seçilen belediye başkanımız evlenecek gençlere çeyiz yardımı altında ayni yardım yapmak istiyor. Mesela ilçe içerisinde ikamet etme şartı ve ilçe içerisinde esnaflık yapan işletmelerden alınması karşılığında (mobilya-beyaz eşya veya diğer ev ihtiyaçları) kesilen fatura tutarında 2.500 TL 'ye kadar yardım yapmak istiyor. Bu yapılacak çalışmanın Kanunlara uygun olup olmadığı hakkında görüş almak istiyorum.

2- 1 Nisan 2018 tarihinde taşeron firmada çalışan işçi arkadaşlarımızın belediyemizin kurduğu şir-kete Meclis kararı ile belediye başkanımız müdür olarak atandı. Şirket müdürü olarak atanan Belediye başkanına şirkette görev alması vesilesi ile maaş ödemesi yapılabilir mi?

Osman AYNALI, Mali Hizmetler Md. Vekili Pınarhisar Belediyesi - Pınarhisar / KIRKLARELİ

Cevap

1- 633 sayılı Sosyal Hizmetler Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin “Çeyiz hesabı ve Devlet katkısı” başlıklı ek 2 nci maddesi uyarınca, (1) Türk vatandaşlarına ve 29.5.2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girenlere, 19.10.2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununa tabi mevduat veya katılım bankalarının yurt içi şubelerinde Türk Lirası cinsinden çeyiz hesabı açmaları, asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmaları, 27 yaşını d...