SEYAHAT KARTI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KARABAĞLAR BELEDİYESİ 6 MAYIS 2011 CUMA

Soru

Bizler İzmir'de bir ilçe belediyesinin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünde çalışmaktayız. Kadromuz memur ya da şef bu kadro ile her gün işyerlerinin denetimini yapmakta ve işyeri ruhsatı ile ilgili işyerlerine yönetmeliğe göre uygun ya da mahsurlu olarak rapor düzenlemekteyiz. Yukarıda anlatılan kriterlere göre 6245 sayılı Harcırah Kanununun 48. maddesi gereği verilen seyahat kartı diğer adı adıyla kamu kartından faydalanmak istiyoruz.

Müracaat edildiğinde, siz kanunda sayılan kadrolardan değilsiniz denmektedir. Oysa bir zabıta gibi görev yapmaktayız. Kadrosu memur ve şef olup, ruhsat ve denetim müdürlüğünde çalışanlara verilir mi?

Aynur SABANKAY, Şef Karabağlar Belediyesi - Karabağlar / İZMİR

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun 48. maddesinde; Memuriyet mahalli dahilinde seyyar olarak vazife gören tahsildar, yoklama memuru, mutemet, veznedar, satın alma memuru, tebliğ memuru, posta veya evrak dağıtıcısı, takip memuru, mübaşir gibi memur ve hizmetlilere gündelik ve yol masrafı verilmeyeceği, bu gibilere, bu Kanun kapsamına giren kurumlar tarafından işletilen taşıtlarda seyahat için kurumlarca fotoğraflı birer kart verileceği, bu kartların kimlere, hangi taşıtlar için ve hangi şartlarla ver...