KADRO İHDAS İPTAL, ATAMA, EK GÖSTERGE VE TAZMİNAT

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR SELÇUK BELEDİYESİ 27 EYLÜL 2007 PERŞEMBE

Soru

10.01.1999 yılında 5 dereceli Hal Müdürü kadrosuna atamam yapıldı. Kasım 2006 da Belediyemiz Meclisinde norm kadrolar kabul edildi. Uygulama da hal Müdürü kadrosu 1 derceli olarak değiştirildi. Halen bu görevi sürdükmekteyim.Maaş derecem 3-3 , Emekli kesenek derecem 1-2 dir.Belediyemiz Mali Hizmetler müdürüde aynı durumdadır.

-Bizler Özel Hizmet tazminatı ve Ek göstergeleri 3 ncü derecedenmi yoksa şu anda yapmakta olduğumuz görevin karşılığı olan 1 nci derecenin zam ve tazminatlarınımı alacağız.

Teşekkür ederiz

Raif ÇETİNTÜRK, Hal Müdürü SELÇUK BELEDİYESİ - selçuk / İZMİR

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 45. maddesinin 2. fıkrasında; “5 inci ve daha aşağı dere-celerdeki kadrolara, derece yükselmesi için gerekli nitelikleri haiz memur bulunmaması hallerinde, 36 ncı maddede belirtilen öğrenim durumları itibariyle tespit olunan yükselinebilecek dereceyi aşmamak ve karşılık gösterilecek kadro derecesi kazanılmış hak aylık derecelerinin üç üst derecesinden fazla ol-mamak kaydıyla, bu dereceler karşılık gösterilerek, kendi derecesi ile aynı sınıftan memur atanması...