YAZ SPOR OKULU AÇILMASI, ÖĞRENCİLERE YARDIM YAPILMASI VE ÖDÜL VERİLMESİ

MÜTEFERRİK KAPAKLI BELEDİYESİ 14 HAZİRAN 2011 SALI

Soru

1-Belediye olarak beldedeki öğrencilerimize, Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaz spor okulu açmak istiyoruz, burada görevlendirilen öğretmenlerimize ders ücretlerini ve gerekli malzemeleri belediye olarak karşılayabiliyor muyuz?

2-Beldemizde bulunan ve Milli Eğitime bağlı okullarımız, kendi bünyeleri içinde düzenlemiş oldukları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere vermek üzere, belediyemizden ödül mahiyetinde bilgisayar, müzik çalar vb. tarzda malzeme talep ediyorlar, bunları kendi bütçelerinden karşılama imkanı olmadıkları için belediyeden talep etmekteler, bu malzemeleri 5393 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin (b) bendine göre karşılayabilir miyiz?

Cengiz UÇAR, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kapaklı Belediyesi - Çerkezköy / TEKİRDAĞ

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun ‘Belediyenin görev ve sorumlulukları’ başlıklı 14 üncü maddesinde “Belediye, mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;a) İmar, kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, nikâh, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır…b) Devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabilir veya yaptırabilir, her türlü araç, gereç ve malzeme ihtiyaçlarını karş...