GÖREVDE YÜKSELME VE KAZANILMIŞ HAK

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ BÜYÜKKALECİK BELEDİYESİ 17 AĞUSTOS 2011 ÇARŞAMBA

Soru

3500 nüfuslu bir belde belediyesinde 1983 yılında lise mezunu zabıta memuru kadrosunda göreve başlayan kişi 1998 yılında yine lise mezunu iken yazı işleri müdürlüğüne asaleten atanabilir mi? 2007 yılında norm kadro esnasında lise mezunu olduğu halde 1.dereceden veya başka bir dereceden yazı işleri müdürlüğü kadrosu alabilir mi? 2008 yılı Ekim ayında 2 yıllık önlisans ev ekonomisi bölümünü bitirdiğinde 1999 yılında görevde bulunmuş olması ve hizmet süresi dikkate alındığında müdürlük hususunda kazanılmış hak iddia edebilir mi?

Aynı belde belediyesinde 1996 yılında lise mezunu trafik zabıtası kadrosunda aday memur olarak göreve başlayan memurun 1998 yılında hesap işleri müdürü olarak asaleten ataması yapılabilir mi? 2007 yılında norm kadro dağıtımında lise mezunu iken, 4.dereceden mali hizmetler müdürü kadrosunu alabilir mi? Halen lise mezunu olan memur 1998 yılındaki müdürlük ataması ve 1999 da görevde olması sebebiyle kazanılmış hak iddiasında bulunabilir mi?

Rukiye AYTAÇ, İşçi Büyükkalecik Belediyesi - Merkez / AFYONKARAHİSAR

Cevap

1983 yılında lise mezunu zabıta memuru kadrosunda göreve başlayan memurun 1998 yılında yazı işleri müdürlüğüne atanabilmesi konusunu bu tarihte görevde yükselme ile ilgili yasal bir düzenlemeler yapılmadığı için sadece 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun atamalar ile ilgili maddeleri uyarınca değerlendirilmesi gerekir. Kanunda yer alan atamalara ilişkin hükümlerde müdürlük veya diğer unvanlar sayılmamakta sadece kadro derecelerine ilişkin hükümler yer almaktadır. Bu sorunun doğru olarak değerl...