KIDEM TAZMİNATI

İŞ MEVZUATI VE İŞÇİLERE YAPILAN ÖDEMELER EKŞİLİ BELEDİYESİ 22 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ

Soru

1) İlk sigortalılığa 1994 yılında başlayan, son 12 yıldır belediyede görev yapan ve yaklaşık 6000 gün sigortalılığı bulunan işçi Emeklilik için yaş dışındaki diğer şartların tamamlanması durumunda Sosyal Güvenlik Kurumundan yazı alıp kurumuna vererek kendi isteği ile işten ayrılıp kıdem tazminatını alabilir mi?

2) İşçi, 6111 sayılı Kanun kapsamında devredilmesi durumunda yeni kurumunda aynı şekilde kıdem tazminatını alabilir mi? Şayet alabilirse belli bir süre yeni kurumunda çalışma şartı var mıdır? Ayrıca sendika sözleşmesinde kıdem tazminatı 2 katı hesaplanır denmektedir. Bu şekilde emeklilik için yaş dışındaki diğer şartların tamamlanarak alınacak kıdem tazminatı sendika sözleşmesine göre mi hesaplanır?

Abdullah Ahmet SONAYAZ, Şef Ekşili Belediyesi - Döşemealtı / ANTALYA

Cevap

1- 4857 sayılı İş Kanunu'nda kıdem tazminatına ilişkin düzenleme yapılmamıştır. Bunun yerine ilgili Kanun'un geçici 6. maddesinde; "Kıdem tazminatı için bir kıdem tazminatı fonu kurulur. Kıdem tazminatı fonuna ilişkin kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar işçilerin kıdemleri için 1475 sayılı İş Kanunu'nun 14. maddesi hükümlerine göre kıdem tazminatı hakları saklıdır." hükmü yer almakta olup, mülga 1475 sayılı Kanunun kıdem tazminatına ilişkin 14. maddesi yürürlükte bırakılmıştır.Mülga 1475 say...