ÖZVATAN 27 ARALIK 2010 PAZARTESİ

Soru

Sayın üstatların ve çalışan personel arkadaşlarım herşeyden öce biz mahalli idareler personellerine vermiş olduğunuz bu güzel bilgilerinizle aydınlattığınız için şimdiden teşekür ederim başarılarınızın devamını diler, saygılar sunarım.

1-Sorum şu 5393 sayılı belediye kanunun Belediye Meclisinin görevlerini düzenleyen 17 Md. nin e bendine göre belediyemize ait konut belediyemiz personeli olmayan kamu çalışanına (Maliye Bakanlığı) Milli Emlak Genel Tebliğlerin de 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki konutların aylık kira bedellerinin aşağıdaki şekilde belirlenmesi uygun görülmüştür denmesine ragmen hiç dikkate alınmadan Meclis tarafından 2007 yılında 10 yıllığına sıkı durun aylık kirası (oniki) 12,00 tl den kiraya verilmiş oturan kişi ise kendi eveni 200,00 tl ye kiraya vermiştir. Sonuç olarak biz bu kararı iptal veya ücreti hakkında ilave bir karar alabilirmiyiz.

2-4857 sayılı iş kanuna tabi olarak kurumumuz da çalışan daimi işçi personelin yılık ücretli izinlerinde zaman aşımı varmıdır.

AHMET AKDAĞ, MALİ HİZ.MÜD ÖZVATAN - KAYSERİ / ÖZVATAN

Cevap