İŞ MAKİNESİ, TRAKTÖR VE ARAÇ-GEREÇ SATIŞI

İHALE İŞLEMLERİ KÜÇÜKKUYU BELEDİYESİ 9 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA

Soru

Belediyemiz bünyesinde bulunan 1992 model Çukurova kepçe, 1977 model leyland traktör, sırtta taşınır pülverizatör, kırıcı-delici, termal sisleme gibi cihazlar atıl vaziyette, tamir ve bakımının masraflı olması, parçalarının zor bulunması ve kullanılmadığı için yer işgal etmesi sebebiyle ekonomiye kazandırılması için değerlendirilmesi gerekmektedir. 237 sayılı Taşıt Kanununun 2. maddesinde, “Traktör, arazöz, motorla işleyen her çeşit ziraat ve inşaat makineleri, hava taşıtları münhasıran askeri maksatlar için kullanılan ve ordunun silah ve teçhizatından madut bulunan taşıtlar bu kanun hükümlerine tabi değildir” hükmünü dikkate alınarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince satışının yapılması uygun mudur?

Mete BAŞARAN, Fen İşleri Görevlisi Küçükkuyu Belediyesi - Ayvacık / ÇANAKKALE

Cevap

Bahsettiğiniz iş makinesi, traktör, cihaz ve malzemelerin, 237 sayılı Kanunun 13’üncü maddesinde bahsedilen prosedüre bağlı kalınmaksızın 2886 sayılı Kanun hükümlerine göre satılabileceği değerlendirilmektedir.