PİDE ÜRETİMİ YAPAN YERLERİN RUHSATLANDIRILMASI VE ÜRETİM MİKTARININ TESPİTİ

İŞYERİ AÇMA KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ 8 EKİM 2011 CUMARTESİ

Soru

1- Pide üretimi yapan fırınlar müşterilerine yönelik üretim yapıyorsa, yani çıkar çıkmaz hemen servise sunuluyorsa lokanta ruhsatı mı vermeliyiz. Yoksa 3. sınıf gsm ruhsatı mı vermeliyiz.

2-Kapasite raporu istenmeyecek iş yerleri olarak fırınlar, tatlıcılar, simit, poğaça, pide fırınları olarak sayılmıştır. Eğer kapasite raporu istemeyeceksek bu tür iş yerlerinin sınıf tayinlerini nasıl yaparız. Fırınların günlük üretimi 1000 kg/gün den az 3. sınıf fazla ise 2. sınıf GSM olarak adlandırılır diyor. Kapasite raporu istemeyen iş yerlerinin ne kadar üretim yapılacağını nereden öğreneceğiz?

Aydın TOPÇU, Zabıta Memuru Köyceğiz Belediyesi - KÖYCEĞİZ / MUĞLA

Cevap

1- Söz konusu iş yerlerine; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-2 Gayrisıhhî Müesseseler listesinde; ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten yerler günlük üretim kapasitesine göre 2 nci ve 3 üncü sınıf gayri sıhhi müesseseler arasında gösterildiğinden dolayı; söz konusu iş yerlerinin lokanta olarak ruhsatlandırılması mümkün değildir.Belediyeniz açısından; günlük üretimi 1.000 kg/gün ve üzeri ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten, asgari yüksekliği 3,5 metre ve en ...