ECZANELERE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLMESİ

İŞYERİ AÇMA SEBEN BELEDİYESİ 12 MAYIS 2009 SALI

Soru

Yerel Yönetim ve Denetim Dergisinin 2009 Yılı Nisan sayısının 118 inci sorusu ve bu soruya verilen cevap ile ilgili olacaktır.118 inci soruya verilen cevabın son paragrafında; "Danıştay İdari Dava Daireleri kararı üzerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 6 nci maddesi hükmü uyarınca; özel diş muayenehaneleri, doktor muayenehaneleri, avukat büroları ve serbest muhasebeci büroları da dahil olmak üzere tüm işyerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilecek ve işyeri açma izin harcı alınacaktır." denilmektedir.

Danıştay İdari Dava Daireleri kararı üzerine, yukarıda zikredilen işyerlerine hangi tarihten geçerli olmak üzere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeye ve işyeri açma izin harcı alınmaya başlanacaktır? Eczaneleri de bu kapsamda değerlendirip, bu işyerlerine de işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilecek midir?

Turan YILMAZ, Yazı İşleri Müdürü SEBEN BELEDİYESİ - SEBEN / BOLU

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 6. maddesinin 1. fıkrasında bulunan "Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz.” hükmü uygulamada ortaya çıkan tereddütleri gidermek için 13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Y...