BELEDİYE İTFAİYE, ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ VE BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANMA

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ BULANCAK BELEDİYESİ 21 OCAK 2014 SALI

Soru

1998 yılında belediye bünyesinde memuriyete başladım. 16 yıllık devlet memuruyum. iki yıllık yüksek okul mezunuyum. Halen sağlık teknikerliği kadrosunda görev yapmaktayım. Görevde yükselme sınavına girmeden, itfaiye veya zabıta müdürlüğüne asaleten atanmam da engel var mıdır?

Boş bulunan memur belediye başkan yardımcısı kadrosuna atanmam da engel var mı? Ayrıca Belediye Başkan Yardımcılığına atandıktan 6 ay sonra müdürlüğe atanma durumunda 6 ay Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosunda kalma zorunluluğunun yasal dayanağı var mı? Yoksa 1- 2 ay kalıp atansak olur mu?

Yusuf GÜRSOY, Sağlık Teknikeri Bulancak Belediyesi - Bulancak / GİRESUN

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 21 inci maddesinde, zabıta ve itfaiye personelinin görevde yükselme işlemleri, ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütüleceği belirtilmiştir.Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 17 nci maddesinde, Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinde sayılan un-vanlardan daire başkanı ve zabıta müdürü dışındaki kadrolara yapılacak atamalarda bu maddede belirtilen şartların aranacağı hükme bağlanmış olup zabıta müdürlüğü kadrosu ...