ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDEN DİĞER GÖREVLERE ATANMA

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ ADANA ASKİ 11 MART 2013 PAZARTESİ

Soru

2007 yılı 12. ayda memuriyete Adana Büyükşehir Belediyesinde 13. dereceyle zabıta memuru ola-rak göreve başladım. 2012 yılında üniversite mezunu olarak 8. dereceye Ceyhan Belediyesine Zabıta memuru olarak naklen geçtim. Oradan da 7. ayda bilgisayar işletmeni olarak adana ASKİ’ ye bilgisayar işletmeni olarak naklen 8/2 si dereceyle naklen atandım.

Sorum şu asaleten özel kalem müdürlüğüne atanabilir miyim? Atanabilirsem kaç gün çalışırsam başka bir kadroya atanabilirim? Özel Kalem Müdürlüğünden sonra asaleten şeflik, müdürlük, programcı, çözümleyici veya uzman kadrolarına atanabilir miyim? Kaçıncı dereceye kadar inebilirim. Soruma en yakın zaman da cevap yazarsanız çok mutlu olacağım teşekkürler şimdiden.

Bülent COŞAR, Bilgisayar İşletmeni ADANA ASKİ - MERKEZ / ADANA

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 59 uncu maddesine göre istisnai Devlet memurluğu kadrosu olan özel kalem müdürlüğü kadrolarına bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece-ye yükselmesine ilişkin hükümleriyle bağlı olmaksızın tahsis edilmiş derece aylığı ile memur atanabilir. Yine 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 60 ıncı maddesinde istisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı genel şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabileceği, 61 inci maddesinde ise, 60 ınc...