İTFAİYE ERİNİN TEKNİKERLİĞE ATANMASI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 26 ŞUBAT 2012 PAZAR

Soru

Yaklaşık 3 yıldan beri İtfaiye Eri kadrosunda çalışmaktayım. 18.09.2011 tarihinde Anadolu Üniversi-tesi tarafından yapılan Unvan Değişikliği Sınavına girdim ve 84.50 puan alarak sınavda 6 ncı oldum. Ku-rumumuz 4 adet tekniker kadrosu açtığından dolayı atamam yapılmadı.

Size konu ile ilgili 3 sorum olacak. 1- Kurum benim atamamı yapmadan, tekrar unvan değişikliği sı-navı ilanı verip tekniker kadrosu açabilir mi? 2- Sınavda almış olduğum puanın geçerlilik süresi nedir? 3- Başka bir belediyeye tayin yoluyla gitmem durumunda, ilgili belediyenin boş tekniker kadrosuna atama yapması mümkün müdür?

Egemen BAYKAL, İtfaiye Eri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi - İzmit / KOCAELİ

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin 16. maddesinde "Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara; bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz etmiş bulunan personelin ataması, bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde, unvan değişikliği sınavı sonucuna göre yapılır. Unvan değişikliği sınavı yazılı olarak yapılır ve eğitim programı uygulanmaz. Unvan ...