SÖZLEŞMESİ BİTEN İŞİN YENİDEN İHALE EDİLMESİ SONUCUNDA YENİDEN SÖZLEŞME YAPILANA KADAR ARADAKİ SÜREÇTE DOĞRUDAN TEMİNLE ALIM YAPILMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

BELEDİYE GİDERLERİ EDREMİT BELEDİYESİ 31 ARALIK 2012 PAZARTESİ

Soru

Sözleşmesi biten özel güvenlik hizmeti alım işinde söz konusu hizmet alımı işinin yeniden ihale edilmesi ve yeniden sözleşme yapılana kadar aradaki süreçte oluşacak 1 ay boşluk için doğrudan temin usulü ile 1 kişilik özel güvenlik silahlı kişi koruma hizmeti alımı yapmam isteniyor. İhalesi gerçekleşmiş bu iş için doğrudan temin usulü ile alım yapmam uygun mudur?

Mesut , Personel Edremit Belediyesi - Edremit / BALIKESİR

Cevap

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci maddesinde; “Aşağıda belirtilen hallerde ihtiyaçların ilân yapılmaksızın ve teminat alınmaksızın doğrudan temini usulüne başvurulabilir: …d) Büyükşehir beledi-yesi sınırları dâhilinde bulunan idarelerin onbeş milyar (otuzüçbinyetmişaltı Türk Lirası), diğer idarelerin beşmilyar Türk Lirasını (onbirbinyirmibir Türk Lirasını) aşmayan ihtiyaçları ile temsil ağırlama faaliyetleri kapsamında yapılacak konaklama, seyahat ve iaşeye ilişkin alımlar.” denilmekte olu...