İTFAİYE PERSONELİNE FİİLİ HİZMET ZAMMI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR AYBASTI BELEDİYESİ 8 OCAK 2013 SALI

Soru

İtfaiye Amirliğinde personel yetersizliği nedeni ile resmi tatiller ve Cumartesi, Pazar dâhil 24 iş, 24 istirahat olarak fiilen çalışmaktayız.

1- 17.04.2008 tarihinde değişik olarak yayımlanan 5510 sayılı Kanunun 40. maddesinin 15. bendi uyarınca fiili hizmet süresi zammından nasıl yararlanabiliriz?

2- İlgili Kanun gereği ve 05/06/2009 tarih ve 2009/79 sayılı genelge istinaden fiilen çalışanlar olarak mı yoksa yangın söndürme işlerine katıldığımız saatlere istinaden mi fiili hizmet zammından bordroya dâhil edilmemiz gerekir?

3- İlgili Kanun ve Genelge yayınlanmasına istinaden bu tarihe kadar fiilen görev yaptığımıza göre fii-li hizmet zammından yararlandırılmamız için ne gibi bir işlem yapmalıyız?

Nedim KOÇKAYA, İtfaiye Amiri Aybastı Belediyesi - / ORDU

Cevap

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40. maddesi uyarınca; aynı mad-dede yer alan tablonun 15. sırasına göre itfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışan sigortalıların prim ödeme gün sayılarına, bu işyerlerinde ve işlerde geçen çalışma sürelerinin her 360 günü için 60 gün fiilî hizmet süresi zammı olarak eklenir. 360 günden eksik sürelere ait fiilî hizmet süresi zammı, 360 gün için eklenen fiilî hizmet süresi ile orantılı olarak belirlenir. Çalışmanın fiili hizmet...