LİSE MEZUNU MEMURUN 2 NCİ DERECEYE YÜKSELTİLMESİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR HACIBEKTAŞ BELEDİYESİ 10 OCAK 2013 PERŞEMBE

Soru

Belediyemizde zabıta komiseri olarak çalışan personelimiz şu anda 3 üncü derecenin 6 ncı kademe-sinde bulunmakta olup, norm kadrodaki işgal ettiği kadro derecesi 3’tür. Aynı şekilde zabıta memuru olarak çalışan bir diğer personelimiz 3 üncü derecenin 5 inci kademesinde olup işgal ettiği kadro dere-cesi 3’tür. Bu iki personelimizde lise mezunudur. Bu iki personelimizin son 6 yıllık sicil notları 90 ve üze-ri olup herhangi bir disiplin cezası da almamışlardır.

Bu iki personelimizi 657 sayılı Kanunun 243 sayılı KHK ile değişik 37 nci maddesine ve 6111 sayılı Yasa hükmüne göre 2 nci derecenin 3 üncü kademesine ve 2 nci derecenin 2 nci kademesine yükseltebilir miyiz? Ayrıca işgal ettikleri norm kadrodaki 3 derecelik kadroları meclis kararıyla 2 derecelik kadro haline getirecek miyiz?

Kudret KARABACAK, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hacıbektaş Belediyesi - Hacıbektaş / NEVŞEHİR

Cevap

25.02.2011 tarih ve 27857 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanan 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 117 nci maddesi ile 657 sa-yılı Devlet Memurları Kanununun 37 nci maddesinde yer alan “son altı yıllık sicil notu ortalaması dok-san ve daha yukarı olanlardan son sicil notu olumlu bulunanların” ibaresi “son sekiz yıllık süre içind...