(GÖREVDE YÜKSELME)

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI BOZHÜYÜK BELEDİYESİ 28 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE

Soru

1-Belediyemizde 14.11.1997 tarihinde ortaokul mezunu olarak itfaiye eri kadrosunda göreve baş-layan personelimiz belediyemizde boş bulunan GİH Sınıfı 11.dereceli itfaiye çavuşu kadrosuna görevde yükselme sınavına katılarak geçebilir mi? İtfaiye yönetmeliğinde lise mezunu şartı aranmaktadır. Ma-halli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Geçici Hükümler Başlıklı geçici 1. maddesi itfaiye personelini kapsar mı?

2- Belediyemizde 14.03.1995 tarihinde Meslek Lisesi Mezunu olarak TH Sınıfı 9. dereceli kadroda Fen Memuru olarak göreve başlayan personelimiz belediyemizde boş bulunan GİH sınıfı 7. dereceli Şef kadrosuna görevde yükselme sınavına katılarak geçebilir mi? Öğrenmek istediğim bahse konu unvanlarda memur unvanı mevcut olup, Fen Memuru unvanı bulunmamaktadır. Bu unvanlara Fen Memuru dahil midir? Ayrıca TH sınıfında meslek lisesi bir personelin GİH sınıfındaki şef kadrosuna görevde yük-selme sınavına katılarak geçmesi mümkün müdür.

Cengiz GÜZEL, Yazı İşleri Bozhüyük Belediyesi - Göksun / KAHRAMANMARAŞ

Cevap

1- Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 21. maddesi, “Zabıta ve itfaiye personelinin görevde yükselme işlemleri, ilgili mevzuat hükümlerine göre yürütülür.” hükmüne istinaden dikkate alınması gereken Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 19 uncu maddesi gereğince itfaiye çavuşluğuna atanabilmek için en az lise mezunu olunması gerektiğinden or-taokul mezunu olan bir kişinin itfaiye çavuşluğuna atanmak için görevde yükselme sınavına girmesi ve ...