PERSONEL GİDERLERİ BÜTÇE GELİRLERİNİN % 40'INI AŞAN BELEDİYELERDE GEÇİCİ İŞÇİ İSTİHDAMI VE BELEDİYE BAŞKANININ SORUMLULUĞU.

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI KARADİĞİN BELEDİYESİ 23 ŞUBAT 2005 ÇARŞAMBA

Soru

1-5272 sayılı kanunun 49. maddesine göre nüfusu 10.000 altında olan yerlerde personel giderleri %40'ı aşamaz denilmektedir.Belediyemizin 2004 yılı personel giderleri %40'ı aşmıştır.2005 yılında bu rakamı aşmaması için yeni personel alınmayacaktır, yine bu rakamı aşmaması için mevsimlik işçilerin 1 er aylık giriş-çıkış'ı yapılmakadır. İşçileri 1 er aylık giriş-çıkış yapılmasında bir sakınca varmıdır.

2-Personel giderleri personel alınmadığı halde mevcut personelle %40'ı aşarsa başkan tarafından ödenirmi.TEŞEKKÜR ederiz.

Fazıl Ahmet KOCABAŞ, Muhasebeci Karadiğin Belediyesi - Karadiğin Kasabası Meram/Konya / KONYA

Cevap

5272 sayılı Belediye Kanunu’nun;Norm kadro ve personel istihdamı başlıklı 49. maddesinde, “Belediyenin yıllık toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununda belirlenen yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde otuzunu aşamaz. Nüfusu 10.000'in altında olan belediyelerde bu oran yüzde kırk olarak uygulanır. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucunda personel giderlerinin sö...